Alkoholizirani u prometu

Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,84 grama po kilogramu
 
FOTO: Ilustracija 
Jučer, 24. rujna, na području Policijske uprave u prometu je zaustavljeno 9 vozača (3 osobnog automobila, 4 bicikla i 1 teretnog automobila) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi te 1 vozač osobnog automobila koji se odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnost droga u organizmu.
 
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 16,35 sati u Dalju, kada je u prometu zaustavljen biciklist 46-godišnji hrvatski državljanin iz Dalja.
Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,84 grama po kilogramu
 
U 10,20 sati u Strizivojni, u nadzoru prometa zaustavljen je 26-godišnji hrvatski državljanin iz Strizivojne, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje.
Unazad tri godine 26-godišnjak je tri puta pravomoćno presuđen za isti prekršaj te je uhićen i doveden na Općinski sud. Od strane Suda određeno mu je zadržavanje od 10 dana.
 
U 19,25 sati u Dardi, u nadzoru prometa zaustavljen je 47-godišnji hrvatski državljanin iz Meca, koji je upravljao mopedom.
Vozaču mopeda utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,90 grama po kilogramu  te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 10000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „AM“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 
U 22,15 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je 25-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova koji je upravljao osobnim automobilom i koji je odbio izuzimanje krvi i urina poradi utvrđivanja prisutnosti droga u organizmu.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 10000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 

Stranica

Izvor

Najnovije