Alkoholizirani vozači u prometu

Vozaču bicikla, 58-godišnjem hrvatskom državljaninu evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 3 grama po kilogramu
 
FOTO:Ilustracija
U razdoblju od 25. do 27. rujna na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je evidentirano 47 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (31 vozač osobnog automobila, 14 vozača bicikla, 1 vozač teretnog automobila i 1 vozač mopeda).
 
U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je još 275 prekršaja od čega: 155 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 30 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 17 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 3 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 68 ostalih prekršaja.
 
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 27. rujna, u 17 sati, u Velimirovcu, kada je u prometu zaustavljen biciklist. Vozaču bicikla, 58-godišnjem hrvatskom državljaninu evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 3 grama po kilogramu.
 
U petak, 25. rujna, u 21,10 sati, u Belišću, u nadzoru prometa zaustavljen je 27-godišnji hrvatski državljanin iz Belišća. Vozaču osobnog automobila je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,90 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 10 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 
U subotu, 26. rujna, u 20,40 sati, u Šećerani dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 69-godišni hrvatski državljanin uslijed neprilagođene brzine kretanja udario je u osobni automobil iz suprotnog smjera s kojim je upravljala 24-godišnja hrvatska državljanka. Nakon prometne nesreće, 69-godišnji vozač napustio je mjesto prometne nesreće. Brzom intervencijom policije vozač je pronađen i evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,47 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 24 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 negativnih prekršajnih bodova. Ozlijeđenoj 24-godišnjoj hrvatskoj državljanki pružena je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek te su konstatirane lake tjelesne ozljede.
 
U nedjelju, 27. rujna, u 21,20 sati, u Osijeku, u Drinskoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila, 53-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,69 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 10 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 
Istog dana, u 23,08 sati, u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač mopeda, 44-godišnji hrvatski državljanin iz Valpova. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,17 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 10 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „AM“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 

Stranica

Izvor

Najnovije