Gay nije ped.., gay je samo sretna, vesela osoba…!?

Aktualna tema zadnjih nekoliko mjeseci sasvim sigurno je i sve što se tiče homoseksualnih osoba.

Promijeniti percepciju gledanja i odnošenja prema takvim osobama u našem “naprednom” društvu također nije tako jednostavno. Međutim ono kako stručnjaci tumače u stručnoj literaturi odnosi se na Gay osobe, pedere, oli homoseksualce. Oni kažu da GAY osobe nisu pederi, tek jedan dio tvrdi da su eventualno homoseksualci, a što se tiče naše ustaljene prakse oslovljavanja istih.

Stručnjaci, i tumači svjetskih riječi tvrde u prijevodu za GAY, proizlazi “cheerful” odnosno u prijevodu na hrvatski “veseo”, te među ostalim i “happy”, odnosno “sretan”, što je i vidljivo u priloženim fotografijama tumačenja riječi.

Bez obzira na uvaženu činjenicu svjetskih stručnjaka, u njihovom poimanju prijevoda, ne mijenja također niti činjenicu da, GAY, CHEERFUL ILI HAPPY podrazumijeva zajednicu muških osoba tako i zajednicu ženskih osoba.

Uz dužno poštovanje prema homoseksualnoj zajednici, i liberalna razmišljanja pa tako i djelovanje, ne opravdava agresivno ponašanje iste zajednice prema većinskoj heteroseksualnoj zajednici. Također niti agresivno nametanje njihovih svjetonazorskih stavova, niti paradiranje po ulicama. Živite čestito i u miru, i kao takvi zavrjeđujete biti punopravni članovi društva. U svoja 4 zida radite što hoćete. Dok god se ponašate nametljivo, pederluk ne treba smatrati kao vašu seksualnu orijentaciju već kao karakternu osobinu.

Ovo tekst nije govor mržnje, ovaj tekst ima za cilj promijeniti percepciju doživljaja prema homoseksualnim osobama i u svrhu istoga je napisan.

Autor Ivica Janković

Najnovije