Građanin pronašao minsko-eksplozivna sredstva

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92
 
FOTO: Ilustracija
Jučer, 26. veljače, oko 8 sati, u Osijeku, 76-godišnji hrvatski državljanin je u parkiranoj auto-prikolici pronašao plastičnu kantu s 14 komada streljiva kalibra 14 i 20 milimetara te 2 tromblonske mine.
Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je minsko-eksplozivna sredstva na sigurna način izuzeo s mjesta pronalaska.
 
Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.
Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
 

Stranica

Izvor

Najnovije