Grubišno Polje – prometna nesreća cisterne s mlijekom

Izlaskom iz desnog blagog zavoja 49-godišnji vozač cisternom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je desnim kotačima zahvatio desni rub kolnika tj. desnu zemljanu bankinu, nakon čega je izgubio nadzor nad vozilo
Foto: ilustracija
U utorak, 12. siječnja oko 19.40 sati 49-godišnjak je upravljao cisternom za prijevoz mlijeka kojom je prevozio 22 000 litara mlijeka i kretao se kroz Grubišno Polje. Izlaskom iz Grubišnog Polja, 50 metara od mjestopisne table završetka mjesta, prilikom izlaska iz desnog blagog zavoja nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je desnim kotačima zahvatio desni rub kolnika tj. desnu zemljanu bankinu, nakon čega je izgubio nadzor nad vozilom, te je došlo do zanošenja vozila na cesti i prevrtanja na desnu bočnu stranu. Teretno vozilo je tako klizalo po cesti, a priključno vozilo po zelenoj površini, gdje su se nakon 40 metara i zaustavili. Tom prilikom je došlo do izlijevanja oko 11 000 litara mlijeka.
Zbog očevida, sanacije kolnika i vozila u vremenu od 19.57 do 01.00 sat ta dionica županijske ceste je bila zatvorena za sav promet, te se promet odvijao zaobilaznim pravcima.
49-godišnji vozač je naknadno zatražio liječničku pomoć zbog čega je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Bjelovar.
U vezi navedenog događaja protiv 49-godišnjeg vozača slijedi obavezni prekršajni nalog.

Pisane vijesti | Promet i vozila

Izvor

Najnovije