HDZ-ova alternativa uskočila na teren samom HDZ-u

SLAVONSKI BROD – Jučer je Slavonski Brod bio poprište političkog “rata” unutarstranačkih izbora HDZ-a.

Naime u 16 sati u Slavonskom Brodu U Domu Hvidre svoj program svojim pristašama za napad na stranački vrh HDZ-a predstavio je Miro Kovač kandidat za predsjednika HDZ-a, uz potporu Ivana Penave, Milijana Brkića, Tomislava Tolušića i Davora Ive Stiera. Netom nakon njihovog skupa u istom gradu samo 200 metara zračne linije svoj program je predstavljao premijer Andrej Plenković, u sklopu 30 godina osnutka HDZ-a u Brodsko-posavskoj županiji.

Ne bi tu bilo ništa neobično da ekipa Mire Kovača nije bila prisutna na skupu Andreja Plenkovića i nagrađivala ga aplauzom. Prema tome ostaje nam nejasna situacija koja još uvijek nije razjašnjena svekolikom pučanstvu HDZ-a, podržava li ekipa Mire Kovača na neki način Andreja Plenkovića, svog rivala i takmaca na pedijastal HDZ-a, ili su samo onako “špijunski” došli pokupiti materijal za danje napade na šefa.

Kako god bilo alternativna ekipa za preuzimanje HDZ-a svakako je trebala javnosti razjasniti niz nelogičnosti ili podudarnosti… dvije ekipe za borbu unutar HDZ-a u isti dan u istom gradu, tim više što je alternativna ekipa zdušno slušala nakon svog skupa Andreja Plenkovića na “njegovom” skupu. Tko tu koga, zašto, i zbog čega? Nadamo se uskoro izjavama obje ekipe, i tumačenju njihovog viđenja političke situacije koja se događala u petak u Slavonskom Brodu. Ili su to jednostavno intrige, onakve na kojima je HDZ već doktorirao.

Autor Ivica Janković

Najnovije