Hrvatska Vlada sposobna je sve usklađivati s EU normama osim plaća radnicima i kvalitetnijeg standarda građana

Nije li sebično da saborski zastupnici sebi bezobrazno dižu plaće, a standard građana je ispod prosjeka ili kontinuirano pada. Logično bi bilo ako su isti zaslužni za povećanje standarda građana te nakon toga po zasluženim politikama i radu sebi dignu plaću, ne kod nas je obrnuto.

Dok je dobar dio Hrvata na rubu egzistencije, za koje su krive politike hrvatskih Vlada, ista ima obraza sebi pribavljati kolone luksuznih automobila visoke klase, ima li logike, nema, ima samo bezobrazluka.

O državnom i javnom sektoru nema smisla trošiti previše riječi, poznato je da je preogroman i trom, pri tome vjerojatno i bezobrazno olako koruptivan. Oni koji su plaćeni od naroda i trebali bi im biti servis i na usluzi, oni smišljaju kako i nam koji način narodu još uzeti.

Imamo sjajnih primjera mladih političara koji su se u pojedinim općinama na jedvite jadi uspjeli probiti u politički u svojim mjestima te pokušavaju zaista i stvarno realizirati svoje programe koje su predstavili svojim mještanima u kampanjama, pri tome su čak i u dobrom djelu uspješni.

Sami politički programi, primjera radi u kampanji za Hrvatski sabor su odlični, dapače, ali smjer djelovanja političara nakon osvojenih mandata u Saboru je sasvim suprotan onome izgovorenom u kampanji. Rješenje bi eventualno moglo biti u zakonskom vezivanju političkog programa u kampanji i nakon nje, odnosno da vladajući budu zakonom obvezni sprovesti ono što su izrekli u kampanji, obzirom da im je narod na osnovu izgovorene riječi i obećanja dao glas, sve ostalo je varanje naroda, osiromašivanje, za koje treba biti kazneno odgovoran. Manipulirati i obmanjivati narod je krajnje nemoralno, obzirom da ih narod i plaća, i to ne malo.

Zaključno, politički programi stranaka mahom jesu dobri. Kako i na koji način “natjerati” političare da se njih i pridržavaju i obećano narodu ispune? To je ključno pitanje. Imati na pameti, ako obećano narodu ne ostvare da će biti kazneno gonjeni, sasvim drugačije bi razmišljali i politički djelovali.

Autor Ivica Janković

Najnovije