Jesu li migranti zaista prijetnja zemljama Europske unije?

SVI smo svjedoci “puštanja” migranata od strane turskih vlasti prema zapadnom Balkanu i Europi. Migrantski val od barem 75 tisuća osoba.

Da, Europa će sasvim sigurno imati ne male probleme s pridošlicama s istoka. Bazirajmo se samo na različitostima, mi smo uključivi i liberalni, oni su isključivi, dvije nespojive stvari. Postavimo se na način. Kako bi se proveo kršćanin katolik u recimo Iraku da dođe tamo i zahtjeva svoju crkvu i poštivanje vjere od njihove strane? Vrlo je upitno bi li preživio dan. S druge strane, isključivost migranata, i sami smo bili svjedoci agresivnosti, zazivanja njihovih bogova i proizvodnjom straha među europskim narodima, mi i samo mi, nema drugih. Ukoliko pružimo otpor takvom razmišljanju, sukob je neizbježan.

Nadalje, svi stručnjaci za geopolitiku, i poznavatelji tamošnjih situacija složni su u jednom, sigurno je da s migrantskim valovima dolaze i osobe sumnjivih namjera, ili isključivih namjera napraviti štetu našim narodima i poremetiti demokratski sustav.

Kako i na koji način se suprotstaviti ovakvim situacijama, treba dobro “usijati glave” i smisliti kvalitetno rješenje. Jer migranti su odlučni u namjeri da se dokopaju europskog tla, odlučni su u tome da na našim prostorima ustoliče svoja navike, i odlučni su u tome da svoje navike nametnu nama.

Kako sada trenutno stvari stoke Grčka nam je saveznica i zadnja linija obrane od svega onoga nabrojenoga u tekstu, shodno tome i naša Vlada apsolutno treba dati koliku toliku pomoć Grčkoj, preventivno, misleći pri tome na našu budućnost.

Kako će se stvari odvijati pred nama je da vidimo i takvoj situaciji se čim prije prilagođavamo.

Razmišljanje (mene osobno kao autora članka) ne bi bilo loše pitati predsjednika Rusije za savjet, jer migranti očigledno nemaju nikakve namjere se uputiti u tome pravcu. Ruku na srce nije niti Hrvatska migrantima poželjna destinacija za ostati, ali i u tranzitu možemo očekivati probleme, s druge strane poklekne li Europa, i Hrvatska će.

Autor Ivica Janković
Foto Ivica Janković

Najnovije