Nastavak kriminalističkog istraživanja krađa katalizatora

Dosad je sveukupno riješeno 36 kaznenih djela krađa katalizatora počinjenih na području ove Policijske uprave. 
FOTO: Ilustracija
Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima nadležnih policijskih postaja, u nastavku kriminalističkog istraživanja riješili su još desetak kaznenih djela krađa katalizatora.
Kriminalističko istraživanje je provedeno je nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom za kojeg se sumnja da je kaznena djela počinio zajedno s trojicom hrvatskih državljana (32, 25 i 23 godine), koji su već kazneno prijavljeni za istovrsna kaznena djela.  Uz to, spomenuta trojica se pored kaznenih djela za koja su već prijavljeni sumnjiče i za počinjenje  još 11  krađa katalizatora. Sva navedena kaznena djela su počinjena od ožujka  do početka rujna ove godine na području Rijeke te na području Omišlja,  Dobrinja, Baške i Kastva. Sumnja se da su s parkiranih osobnih vozila, uporabom specijalnih alata sa središnjeg dijela ispušnog  sustava vozila otuđili katalitičke pretvarače  tzv. katalizatore. Kaznenim djelima u najvećem broju slučajeva oštećeni su vlasnici vozila marke Volkswagen, zatim Opel i Fiat te u ostalim slučajevima vlasnici vozila marke Audi, Renault, Citroen i BMW.   Otuđene katalizatore su potom prodavali otkupljivačima, hrvatskim državljanima koji su prijavljeni zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela prikrivanja.
Osumnjičeni 39-godišnjak sumnjiči se za počinjenje ukupno 17 kaznenih djela krađa, trojica hrvatskih državljana dodatno za 11 krađa, a sveukupna materijalna šteta nastala počinjenjem ovih kaznenih djela cijeni se na najmanje 46.000 kuna.
Ovim je dosad sveukupno riješeno 36 kaznenih djela krađa katalizatora počinjenih na području ove Policijske uprave. 
Kriminalističko istraživanje se nastavlja.  Krađe katalizatora s vozila – prijavljeno šest osoba
 

Stranica

Izvor

Najnovije