Od utorka ćete imati novi trošak: Jeste li čuli što RH uvodi za 5 dana?

‘Svi trebaju provjeriti jesu li njihovi televizori kompatibilni s DVB-T2 i HEVC standardom, a ako nisu, potrebno je kupiti novu prijamničku opremu i to je jedina investicija u ovom slučaju’, kaže Ana Katalinić Mučalo iz HAKOM-a

Idućeg utorka u Hrvatskoj će biti potpuno uvedeno digitalno emitiranje televizijskog programa s još kvalitetnijom slikom. A da biste od utorka mogli gledati digitalni televizijski program potrebno je imati odgovarajući prijamnik (na kojemu stoji oznaka DVB-T2) ili na postojeći prijamnik priključiti DVB-T dekoder.

“Svi trebaju provjeriti za početak jesu li njihovi televizori kompatibilni s DVB-T2 i HEVC standardom, a ako nisu, potrebno je kupiti novu prijamničku opremu i to je jedina investicija u ovom slučaju”, kazala je za Novu TV Ana Katalinić Mučalo iz HAKOM-a, piše Zimo.hr.

Do 12. studenoga cijela Hrvatska pokrivena novim signalom

Dodala je kako su televizori kupljeni na tržištu u zadnje tri godine uglavnom kompatibilni s novim sustavom te da se antenski sustavi ne trebaju dirati, već samo prijamnička oprema, odnosno ono što je spojeno na televizor ili sam televizor.

Dodatan prijamnik, ako je potreban, stoji od 100 do 200 kuna. Prelazak na DVB-T2 signal počinje u utorak, 27. listopada, u ponoć, a odvijat će se po digitalnim regijama u šest etapa. Cijela Hrvatska novim signalom bit će obuhvaćena do 12. studenoga. Svi oni koji televizijske programe gledaju putem kabelskih priključaka ne moraju mijenjati apsolutno ništa.

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay

Najnovije