Oprezno u prometu tijekom današnjeg dana i vikenda

Vozačima želimo sigurnu i ugodnu vožnju, a hodočasnici neka sretno stignu na svoja odredišta
Foto: Ilustracija
Sutra 15. kolovoza slavi se Velika Gospa ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo stoga se tijekom današnjeg dana i vikenda očekuje pojačan promet, kako na autocestama tako i na prilaznim cestama prema svetištima.
 
Uoči blagdana, na sam blagdan Velike Gospe i u nastavku vikenda policija će pojačano nadzirati promet te poduzimati mjere i radnje radi zaštite svih sudionika u prometu. Stoga se vozači pozivaju na strpljenje, međusobno tolerantno ponašanje i strogo pridržavanje prometnih propisa: od ograničenja brzine, korištenja sigurnosnog pojasa, nekorištenja mobitela u vožnji i nekonzumiranja alkoholnih pića. Također, podsjećamo i na strogu zabranu kretanja zaustavnom trakom, održavanja potrebne udaljenosti od vozila ispred i korištenje lijeve prometne trake autoceste isključivo za pretjecanje.
Ponovo apeliramo na sve sudionike u prometu da se dosljedno pridržavaju navedenih i svih drugih prometnih pravila i propisa, kako bi se smanjila mogućnost nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.
 
S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju poštujte odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom te upute preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Pozivamo sve sudionike u prometu da svojim odgovornim ponašanje pridonesu većoj sigurnosti prometa na cestama – hodočasnicima želimo da sretno stignu na svoja odredišta, a vozačima sigurnu i ugodnu vožnju!
 

Pisane vijesti | Promet i vozila

Izvor

Najnovije