Presretač ga snimio u tunelu gdje je vozio 188 km/h

Posada policijskog presretača snimila je u tunelu Veliki Gložac osobno vozilo marke Volkswagen Touareg, koje se kretalo brzinom od 188 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine vožnje na 100 km/h
FOTO: Ilustracija
 
 
Jučer je u okviru obilježavanja Prvog Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa, na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena i preventivno-represivna akcija u prometu.
 
Tijekom akcije kontrolirano je ukupno 503 vozača osobnih i teretnih vozila, kao i autobusa te mopeda i motocikala kod kojih je  zabilježeno 243 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Od navedenog broja, čak 81 prekršaj se odnosi na nekorištenje sigurnosnog pojasa, a 77 prekršaja na nepropisno korištenje mobitela u vožnji. Osim toga, zabilježeno je i 19 prekršaja prekoračenja brzine, kao i tri prekršaja vožnje tehnički neispravnim vozilima, od kojih su dva autobusa, zatim jedan prekršaj vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije te ostala 62 prekršaja.
 Izdvajamo najveće evidentirano prekoračenje brzine od 188 km/h, zabilježeno na auto cesti A6 u tunelu Veliki Gložac. Posada policijskog presretača u 17.25 sati snimila je osobno vozilo marke Volkswagen Touareg, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnji hrvatski državljanin u smjeru Zagreba, na mjestu gdje je ograničenje brzine određeno na 100 km/h.Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, radi počinjenog prekršaja 27-godišnjaku je predložena novčana kazna od 5000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom na mjesec dana.
Pozivamo i ovim putem sve sudionike u prometu, osobito vozače, na dosljedno poštivanje prometnih propisa s ciljem ostvarenja povoljnog stanja sigurnosti u prometu te kako bi se izbjegle mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.
 

Stranica

Izvor

Najnovije