Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92
FOTO: Ilustracija
Jučer, 22. svibnja, oko 11,30 sati između mjesta Kneževi Vinogradi i Karanac djelatnik tvrtke 56-godišnji hrvatski državljanin prilikom izvođenja radova pronašao je ručnu bombu iz II. svjetskog rata.
Bombu je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska izuzeo.
Istoga dana oko 13,25 sati, u blizini mjesta Jagodnjak, 46-godišnji hrvatski državljanin u odvodnom kanalu pronašao je trenutnu tromblonsku minu M 60.
Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska minu je izuzeo.
Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.
Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
 

Stranica

Izvor

Najnovije