Pronašao ručnu bombu

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92
FOTO:Ilustracija
Jučer, 15. listopada, oko 17 sati, u Osijeku, 70-godišnji hrvatski državljanin pronašao je u isušenom djelu jezera bombu.
Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko-baranjske improviziranu metalnu bombu je s mjesta pronalaska na siguran način izuzeo.U tijeku je akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“.
Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak. Pojednostavljeno: ukoliko dragovoljno javite policiji da imate oružje, nikakav postupak se neće pokrenuti, odnosno, nema nikakvih kazni. Međutim, ukoliko netko drugi prijavi da imate oružje i to se pokaže istinito, protiv vas se pokreće postupak.
Stoga Vas pozivamo, ukoliko još negdje u svojim domovima imate oružje ili kakva eksplozivna sredstva, slobodno prijavite policiji. Takva sredstva, u strahu od kazni, ne odbacujte na javne gradske površine, osobito polja, šetališta, kako ne bi došlo do ozljeđivanja drugih osoba.
Oružje i eksplozivna sredstva ne donosite sami u policijske postaje nego nas o svojoj namjeri predaje obavijeste na broj 192 ili dolaskom osobno u najbližu policijsku postaju. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
 

Stranica

Izvor

Najnovije