Rezultati pojačanih mjera u prometu

I ovog vikenda su provedene pojačane mjere u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 119 prekršaja, od čega se ističe 81 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja,  16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 27. rujna 2020. u Požegi u Dubrovačkoj ulici gdje u prometu je zatečen 51-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke BMW“, požeških registarskih oznaka, a  pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,13 promila i koji je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 mjeseca.

Stranica

Izvor

Najnovije