Rezultati prometne akcije u cilju zaštite osoba s invaliditetom

Kao što je najavljeno, danas je provedena prometna akcija u cilju zaštite osoba s invaliditetom
Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici su danas od 10 do 14 sati, u suradnji s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom u Puli, djelatnicima Pula Parkinga i prometnim redarstvom Grada Pule, obavljali nadzor na parkiralištima trgovačkih centara na području Pule, Fažane i Medulina te ispred zdravstvenih ustanova  i užem dijelu centra grada Pule.
Tijekom trajanja akcije, policijski službenici utvrdili su 12 prekršaja vozača, od čega je 10 vozača sankcionirano zbog nepropisno parkiranog vozila na mjestu za osobe s invaliditetom, a dva vozača zbog vožnje u suprotnom smjeru i ometanja normalnog toka prometa. Od utvrđenih prekršaja, šest je vozila premješteno sa specijalnim vozilom Pauk.
Postaja prometne policije Pula-Pola će i nadalje provoditi  preventivno-represivne akcije usmjerene na suzbijanje navedenih prekršaja te će policijski službenici i prilikom obavljanja svojih svakodnevnih zadaća biti usmjeravani na navedenu problematiku, a sve kako bi se povećala sigurnost osoba s invaliditetom u prometu.
Policijska uprava istarska još jednom podsjeća vozače da ne parkiraju na mjestima koja su rezervirana za parkiranje osoba za invaliditetom te da poštuju prometne propise i vode računa o sigurnosti svojih sugrađana s invaliditetom.

Stranica

Izvor

Najnovije