ROADPOL-ov Speed Marathon održat će se u srijedu, 21. travnja, diljem Europe

Tog dana u Republici Hrvatskoj provodit će se aktivnosti nadzora brzine kretanja vozila
FOTO: ROADPOL
Speed Marathon je 24-satni nadzor brzine na području cijele Europe, tijekom kojega se policijskim djelovanjem osigurava pridržavanje propisanih ograničenja brzine u prometu.
Ova akcija organizira se tradicionalno jednom godišnje, tijekom ROADPOL-ove Operativne akcije Brzina, koja se ove godine održava od 19. do 25. travnja na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području Policijske uprave krapinsko-zagorske.
U poduzimanje aktivnosti na području Republike Hrvatske 21. travnja bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.
Policijski službenici pritom nadziru brzinu odobrenim metodama i uređajima, a prijestupnici se zaustavljaju i kažnjavaju na licu mjesta. Također, prekršaji brzine utvrđuju se i fiksnim kamerama za mjerenje brzine vozila.
Prekršaji prekoračenja dopuštene brzine kretanja događaju se svakodnevno u svim europskim zemljama.
Neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći je uzrok smrti na prometnicama Europe te je stoga među prekršajima kojima se ROADPOL ciljano bavi u svojim operativnim akcijama.
Prekršaji brzine moraju se dosljedno kažnjavati posebno usmjerenim nadzorima na cestama, a cilj je da se počinitelji tih prekršaja isključe iz prometa.
Kazne za prekoračenje brzine znatno su porasle u mnogim europskim zemljama posljednjih godina.
Ipak, još uvijek ima previše vozača koji prekomjernom brzinom ugrožavaju sebe i živote ostalih sudionika u prometu.

Stranica

Izvor

Najnovije