Saint Jean u jeku korona krize primoran otpuštati radnike, u nadi da će ih čim prije vratiti

SLAVONSKI BROD – U razgovoru s rukovoditeljem kadrovske službe Saint Jean Industries iz Slavonskog Broda potvrđeno nam je da su obzirom na pad potražnje u autoindustriji bili primorani otpustiti određeni broj zaposlenika.

Naime, obzirom da Saint Jean Industries iz Slavonskog Broda glavninu svojih proizvoda radi za zapadno europsko tržište koje je također u stagnaciji zbog epidemije Koronavirusa, direktno se odrazilo i na proizvodnju u Slavonskom Brodu.

Saint Jean se svrstava u kategoriju većih (stabilnijih) poduzeća i kao takvo normalizacijom situacije bit će u mogućnosti brzo se rehabilitirati, tako da se i opravdano nadaju da će privremeno otpuštene zaposlenike ubrzo i vratiti u proizvodni pogon. S početkom svibnja mjeseca nadaju se normalizaciji situacije i nastavku proizvodnje u punom pogonu kroz isti mjesec.

Trenutni kapacitet proizvodnje je na 20% postu u odnosu od prije nepuna dva mjeseca.

Tako da po pitanju otpuštenih zaposlenika čak možemo poslati i opravdano optimistične informacije da će ubrzo i biti vraćeni na svoja radna mjesta. Naravno ukoliko budemo dovoljno disciplinirani i nastavi se smanjen trend novooboljelih od Koronavirusa.

Autor Ivica Janković
Foto sj-industry.com

Najnovije