Tjedno izvješće o prometu

Proteklog  tjedna dogodilo se 67  prometnih nesreća, od kojih je deset bilo težih, a 57 je bilo lakših
FOTO: Ilustracija
Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodilo se 67  prometnih nesreća, od kojih je deset bilo težih, a 57 je bilo lakših.
U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, dok je teže i lakše ozljede zadobilo po 13 osoba. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 630.500 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, 13 stranih državljanina i pet alkoholiziranih vozača.
Alkotestirano je 327 vozača, od kojih je kod njih 40 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod tri do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a jedan je vozač odbio provjeru alkoholiziranosti. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 18 je bilo u dobi između  25. i 35. godina života, 16 ih je bilo  u dobi iznad 35. godine života,  a 10 u dobi između 18. i 25. godina.Najveća koncentracija alkohola od 2,71 g/kg izmjerena je 24-godišnjem vozaču osobnog vozila marke BMW, riječkih registracijskih oznaka, zaustavljenom 28. lipnja u ranim jutarnjim u ulici Ivana Zajca u Rijeci. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom i ugrožavati svoju i sigurnost ostalih sudionika u prometu na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola te će protiv njega biti podnijet optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica

Izvor

Najnovije