U Zadru obilježen prvi Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa

Galerija fotografija


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Hrvatski sabor je 21. listopada proglasio Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa, koji se po prvi put obilježava diljem Hrvatske, pa tako i u Zadru
Foto: PU zadarska
Danas  je i u Zadru  obilježen  prvi Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa.
U cilju dodatne edukacije građana, a posebno svih sudionika u prometu policijski službenici Policijske uprave zadarske zajedno s djelatnicima agencije ABECEDA komunikacije, dijelili su  letke u kojima se posebno ukazuje na faktore rizika u prometu koji su  glavne ubojice u cestovnom prometu u Hrvatskoj, a to su vožnja u  alkoholiziranom stanju, korištenje mobitela tijekom vožnje, nevezanje pojasa te prekoračenje brzine.
Uz vozila, policijske motocikla, bio je postavljen info pult na kojem se nalazila povelja gdje su se građani svojim potpisima obvezali da će poštivati prometnu kulturu,  a kao podsjetnik na to dobivali su prigodne bedževe.
Novom kampanjom želi se apelirati na građane kako bi poštivali prometne propise te su Voditelj  Službe za sigurnosti cestovnog prometa Policijske uprave zadarske, načelnik Postaje prometne policije Zadar te policijski službenici mnogobrojne zainteresirane građane upoznali s ciljem akcije koja se danas provodila uz moto  „Kad sigurno voziš, sigurno stižeš“.
Prvi Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa obilježen je i u zadarskim srednjim školama  osobito među učenicima četvrtih razreda koji će uskoro postati vozači gdje su im policijski službenici za prevenciju dijelili letke te su ih  upozoravali na opasnosti i posljedice prilikom nepoštivanja prometnih pravila s ciljem  poticanja budućih mladih vozače na odgovorno i savjesno ponašanje.
 

Stranica

Izvor

Najnovije