Započele aktivnosti policije povodom Dana sigurnosti u prometu

Galerija fotografija


Slika
Slika

U sklopu obilježavanja Dana sigurnosti u prometu, diljem Istre ovih će se dana provoditi pojačane preventivne i represivne aktivnosti
Foto: PU istarska
Na pulskoj Portarati danas je provedena preventivna aktivnosti, kojom je Policijska uprava istarska započela obilježavati Dane sigurnosti u prometu. Naime, Dani sigurnosti u prometu traju od 16. do 22. rujna te se ove godine podudaraju s Europskim tjednom mobilnosti.
Cilj svih aktivnosti koje policija provodi u navedenom razdoblju je ukazati na opasnosti u prometu te smanjiti broj prometnih nesreća i stradavanje u prometu. Stoga su danas djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola, Policijske postaje Pula-Pola, Službe za sigurnost cestovnog prometa i Odjela prevencije održali preventivno-edukativnu aktivnost usmjerenu na promoviranje sigurnog ponašanja u prometu. Policijski službenici prezentirali su rad policije kroz zdrav način kretanja (policijske biciklističke ophodnje) i preventivni rad na ispravnom i sigurnom kretanju sudionika u prometu, posebice sigurnom kretanju pješaka i biciklista, a razgovorom s građanima nastojali su ih senzibilizirati na promjenu ponašanja i stavova kako bi kao sudionici u prometu kritički promislili, barem i nakratko, o svakodnevnim rizicima s kojima se suočavaju te kojima izlažu i ostale sudionike u prometu. Osim toga, građani su se mogli uključiti u Dane sigurnosti u prometu potpisivanjem Prisege o poželjnom ponašanju sudionika u cestovnom prometu.
Na Portarati su, uz policiju, svoje aktivnosti predstavili i Društvo distrofičara Istre, Zajednica tehničke kulture Pula i Hrvatski auto klub Pula –Rovinj, Europe Direct Informacijski Centar (EDIC) Pula-Pola i Istarska razvojna agencija (IDA), a organizator aktivnosti bio je Grad Pula.
U sklopu obilježavanja Dana sigurnosti  prometu, diljem Istre ovih će se dana provoditi pojačane preventivne i represivne aktivnosti, a novi info punkt policije građani će moći posjetiti već sutra, i to na Narodnom trgu u Vodnjanu od 9 do 11 sati, dok se preostale aktivnosti policije mogu pogledati na interaktivnoj karti ROADPOL-a
Budući se sutra, 17. rujna, obilježava Dan bez poginulih u prometu, policija poziva građane da poštuju prometne propise i vode računa o svojoj sigurnosti, kao i o sigurnosti drugih sudionika u prometu.Budite odgovorni sudionici u prometu i postignimo zajedno da sutra bude dan s 0 poginulih u prometu!
 

Stranica

Izvor

Najnovije